امساء الخير
االمقادير:
كرشه
لحم احمر مقطع مكعبات صغيرة
عدد 2 جزر مبشور
عدد بصله واحده مقطعه صغير جدا
زبدة
اعشاب فرنسيه (انا استبدلتها باعشاب ايطاليا...عباره عن
ورقه واحده منو روق السلفيا
معلقه صغيرة بازيليكون
معلقة صغيرة اوريجانو
معلقه صغيره روزماري)
ورقه واحده من ورق اللوري
حبهان
ملح
فلفل
معلقه صغيرة سكر
شطه
عدد 2 جزر مقطع صعير
عدد 2 بطاطس مقطع مكعبات صغير
معلقتين كبار من معجون الطماطم
2 خيار مخلل و مقطع
2 معلق كبار من الكابري.....(لو مفيش مش مشكله)
الطريقة:
طبعا هتنضفي الكرشة كويس جدا جدا بعد كده تغلي مايه و تحطي فيها الكرشه و تحطي 3 معالق خل و تسبيها علي النار لمده 10دقائق و بعد كده تحطيها في المصفي و تفتحي عليها المايه عشان تنظفيها من الخل( كل ده عشان تتخلصي من اي ريحه للكرشه")
1- في حله و الافضل برام بس انا في غربة و معنديش فاستعملت الحلة.....نحط الزبدة و نحط الجزر و البصل و الحبهان و نقلب كويس لمده دقيقتين
2-نحط بعد كده اللحمه و نقلب لغايه ماللحمه يبقي لونها بني
3-بعد كده نحط الكرشه و نقلب لمده دقيقتين.....
4- نحط المايه لغايه متغطي الكرشه و نحط الروزماري و روق السلفيا و الوري و اللاوريجانو و البازيليكون و نسينها تغلي
5- وبعد كده نحط الجزر و البطاطس
6- نحط بعد كده نحط الصلصه و التوم و الملح و الفلفل و الشطه و السكر و نقلب طبعا و نسينها علي نار هاديه لغايه متستوي الكرشه ......
7- بعد كده نحط الكابري و الخيار المخلل و نقلبه كويس و نسيبها علي النار لمده 5 دقائق
6- بعد كده ندخلها الفرن و نسبها لمده ربع ساعه
7- تطلعيها بعد كده و تقدميها و بالهنا و الشفا.......